عوارض بی حسی دندانپزشکی
عوارض بی حسی دندانپزشکی
درمان های دندانپزشکی نیاز به بی حسی دارند، زیرا خدماتی مانند ترمیم دندان های پوسیده، کشیدن دندان، عصب کشی، ارتودنسی و … درد دارند و بدون بی حسی نمیتوان آنها را انجام داد.
بی حسی دندان Local anesthesia به صورت موضعی می باشد!
عوارض بی حسی دندانپزشکی معمولا بسیار محدود و جزئی هستند و مشکل خاصی برای بیماران به وجود نمیآورند. لازم نیست نگران عوارض بی حسی باشید اما برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بی حسی در دندانپزشکی پیشنهاد میکنیم تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
عوارض بی حسی در دندانپزشکی چیست؟
- سنکوپ: سنکوپ یکی از عوارض شایع در تزریق بی حسی موضعی در دندانپزشکی است.
بیشتر به علت ترس عصبی اتفاق میافتد و مکانیسم آن تغییرات در سیستم عروقی است. اگر بیمار عصبی باشد، بترسد، گرسنه باشد یا بی خواب باشد ممکن است سنکوپ برای او اتفاق بیفتد. پس داشتن آرامش کامل و استراحت کافی قبل از مراجعه به دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد.
اگر تزریق بی حسی طوری انجام شود که در مسیر گردش خون عمومی باشد، احتمال سنکوپ کاهش مییابد. - حساسیت یا آلرژی: امکان بروز حساسیت با هر مادهای وجود دارد اما این اتفاق نادر است. مادهای به نام فنیل پارابن، در کارپول بی حسی دندانپزشکی وجود دارد که ضد باکتری است اما ممکن است باعث بروز حساسیت گردد. بهتر است قبل از زدن بی حسی، بیمار تست آلرژی بدهد و در صورتی که آلرژی نداشته باشد تزریق انجام شود.
- مسمومیت: داروها اگر بیش از اندازه استفاده شوند میتوانند مسمومیت ایجاد کنند.
از عوارض بی حسی دندانپزشکی میتوان به مسمومیت اشاره کرد. علائم مسمومیت میتواند بی هوشی، تشنج، کما و حتی مرگ باشد. اگر دندانپزشک دوز صحیح دارو را با سرعت مناسب در محل مناسب تزریق کند، هیچ کدام از این اتفاقات پیش نخواهد آمد. از سایر مشکلات احتمالی میتوان به کند شدن تنفس، مشکلات قلبی عروقی و … اشاره کرد.
ایجاد مسمومیت پس از تزریق بی حسی موضعی، اتفاق نادری است و تماما بستگی به تکنیک دندانپزشک دارد.
چه چیزی سبب عوارض می شود؟
گاهی اوقات تزریق نامناسب یا موارد دیگر میتوانند به شکست بی حسی منجر شوند و امکان دارد عوارضی را نیز ایجاد نمایند. برای مثال، اگر تزریق داخل عضله انجام شود، بی حسی نمیتواند به محل مورد نظر برسد و دندان بی حس نمیشود. اگر تزریق داخل عروق انجام شود، علاوه بر اینکه بی حسی درست صورت نمیگیرد ممکن است جریان خون مواد سمی را به سمت مغز و قلب ببرد و باعث شوک، سکته یا تشنج شود.
علاوه بر این، رفتار بیمار هنگام زدن بی حسی بسیار مهم است. اگر بیمار همکاری لازم را نداشته باشد، سوزن جا به جا میشود و بی حسی در محل اشتباه تزریق میگردد. مهم است که بدانید هنگام تزریق بی حسی باید کاملا آرام باشید و نترسید.
بی حسی برای بسیاری از بیماران ترسناک است اما اگر دندانپزشک به آنها اطمینان بدهد که مشکلی پیش نمیآید و تزریق فوری تمام میشود، دقت کار بالا خواهد رفت. همکاری متقابل بیمار و پزشک عوارض بی حسی را کاهش میدهد و درمانی مناسب و بدون مشکل را رقم میزند.
سخن آخر درباره عوارض بی حسی دندانپزشکی
برای انجام خدمات دندانپزشکی با کمترین عوارض بی حسی به ما مراجعه کنید. دندانپزشکان حرفهای ما با استفاده از مدرنترین روشها و مناسبترین قیمتها دندانهای شما را درست میکنند. با مراجعه به ما، عوارض بی حسی به صفر میرسد و در عین حال خدمات کاملا بدون درد انجام میشوند. برای مشاوره و گرفتن وقت ویزیت با ما تماس بگیرید. با ما در ارتباط باشید تا پاسخ تمام سوالات شما را بدهیم و در تمام زمینهها شما را راهنمایی کنیم.